Erdogan efter angreb: Vi vil fortsat bekæmpe terrorister

De tyrkiske myndigheder har endnu ikke oplysninger om, hvem der står bag et blodigt bilbombeangreb i Ankara.

Mindst 28 personer er blevet dræbt. (Foto: EROL UCEM © Scanpix)

Alt tyder på, at Tyrkiet har været udsat for et "nøje planlagt" angreb, siger den tyrkiske regerings talsmand Numan Kurtulmus ifølge nyhedsbureauet Reuters.

En bil ladet med sprængstof er onsdag aften detoneret ved siden af militærbus nær en kaserne og flere andre regeringsbygninger i Tyrkiets hovedstad Ankara og har dræbt mindst 28 personer og såret 61.

Ifølge Numan Kurtulmus har de tyrkiske myndigheder endnu ingen viden om, hvem der står bag angrebet.

Tidligere onsdag blev en tyrkisk sikkerhedskilde ellers citeret for, at indledende undersøgelser peger på, at det er den militante organisation Kurdistans Arbejderparti (PKK), der står bag angrebet.

Men dette bliver altså ikke bekræftet af den tyrkiske regering.

Til gengæld understreger Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, at man forsat vil bekæmpe angreb i og uden for landets grænser og lover "repressalier".

Angrebet har da også allerede haft konsekvenser, da premierminister Ahmet Davutoglu, som skulle rejse til Bruxelles senere onsdag aften, nu har aflyst sin tur.

Aflysningen betyder, at ét af flere såkaldte minitopmøder forud for et EU-topmøde ikke bliver til noget. Ved selve topmødet bliver flygtningekrisen, som både EU og Tyrkiet er dybt berørte af, et centralt emne.

Flere vidner på stedet for ulykken har beskrevet, at mindst tre busser og flere biler brød i brand efter eksplosionen, skriver Sky News.

/ritzau/Reuters