Erdogan: EU behøver Tyrkiet mere end Tyrkiet behøver EU

- Der er dårlige intentioner bag det meste af Vestens kritik af Tyrkiet, siger den tyrkiske præsident.

Præsidenten kalder en ny EU-rapport for "provokerende." (Foto: ADEM ALTAN © Scanpix)

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, siger i en tv-transmitteret tale, at Den Europæiske Union mere har brug for Tyrkiet, end Tyrkiet har brug for EU. Udtalelsen blev mødt med bifaldsråb fra andre politikere i Ankara.

Erdogan fordømmer samtidig en rapport fra EU-Parlamentet, som kritiserer mangel på demokrati i dele af Tyrkiet. Ifølge den tyrkiske præsident er EU-rapporten "provokerende".

Erdogan kritiserer rapporten for ikke at rose Tyrkiet for at tage imod over 2,7 millioner flygtninge fra nabolandet Syrien.

- Vores land har taget sig af tre millioner mennesker, så de ikke forstyrrer europæerne. Står der noget om det i rapporten? hedder det i talen.

- På et tidspunkt, hvor vores relationer til EU er inde i en positiv fase med hensyn til migranter og flygtninge, så er det provokerende at komme med en rapport som denne, siger Erdogan og tilføjer:

- Der er dårlige intentioner bag det meste af Vestens kritik af Tyrkiet.

EU-Kommissionen har givet yderligere 110 millioner euro - omkring 820 million kroner - til Tyrkiet ud af den store støttesum på tre milliarder euro, som er blevet udlovet for at hjælpe flygtninge i Tyrkiet.

Tyrkiet har fået en række løfter fra EU til gengæld for, at Ankara optrapper bestræbelserne på at dæmme op for strømmen af flygtninge og migranter til EU.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter