Tema Folkeafstemning i Tyrkiet

Erdogan garanterer hård kurs over for Danmark og europæere

Op til folkeafstemning i Tyrkiet lover landets præsident at stå fast over for indflydelse fra lande i Europa.

Præsident Recep Tayyip Erdogan har talt dunder mod både Holland og Tyskland, efter hans ministre er blevet nægtet at holde valgkamp i landet. (Foto: handout © Scanpix)

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, kritiserer Danmark og en række andre europæiske lande for at have forhindret tyrkiske ministre i at føre valgkamp op til en folkeafstemning i Tyrkiet i april.

- Lad dem forsøge at forhindre ministrene. Uanset om det er tyskere, hollændere, østrigere, schweizere, belgiere eller danskere, så skal I vide, at jeres præsident står fast og vil blive ved med at stå fast.

Det sagde præsidenten ifølge mediet Al Jazeera lørdag i en tale i forbindelse med en mindehøjtidelighed for Første Verdenskrig.

Derudover har præsidenten i et interview med tv-stationen CNN Türk sagt, at tyrkiske ministre muligvis vil forsøge at holde flere vælgermøder i Tyskland forud for en folkeafstemning i Tyrkiet 16. april.

Tyrkiet har de seneste uger ligget i diplomatisk strid med blandt andet Tyskland og Holland, der har aflyst vælgermøder med tyrkiske ministre.

I Danmark har statsminister Lars Løkke Rasmussen bedt Tyrkiets premierminister om at udskyde et planlagt besøg.

/ritzau/