Erdogan: Undskyld for nedskydning af russisk fly

Tyrkiets leder kondolerer over for russisk pilots familie og beder Putin om et godt forhold til Rusland igen.

Den tyrkiske præsident Erdogan har i et brev til den russiske præsident Putin undskyldt, at et tyrkisk kampfly blev skudt ned i november sidste år. (Foto: © Ümit Bektas, Scanpix)

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, har skrevet et brev og undskyldt over for sin russiske kollega, Vladimir Putin, at Tyrkiet sidste år skød et russisk kampfly ned.

Erdogan udtrykker samtidig sine dybeste kondolencer til den russiske pilots familie og beder dem om tilgivelse, siger en talsmand for Erdogan.

- Præsidenten opfordrede også sin russiske kollega til at genetablere det traditionelt venlige forhold mellem Tyrkiet og Rusland, arbejde sammen om at adressere de regionale kriser og sammen bekæmpe terrorisme, siger Erdogans talsmand, Ibrahim Kalin.

- Vi er glade for at kunne meddele, at Tyrkiet og Rusland er enige om straks at tage de nødvendige skridt til at forbedre det bilaterale forhold, tilføjer han.

Nedskydningen af det russiske kampfly i november skabte et iskoldt forhold mellem de to lande, som tidligere var allierede.

Den tyrkiske regering siger, at flyet var inde i tyrkisk luftrum, og at piloten ignorerede flere advarsler fra tyrkerne.

Rusland, som bomber oprørsstillinger i Syrien fra luften, fastholder derimod, at flyet aldrig strejfede tyrkisk territorium.

/ritzau/