Erdogans livvagter i voldeligt sammenstød med demonstranter under Washington-besøg

Ni personer kom til skade i masseslagsmål foran den tyrkiske ambassadørs bolig i den amerikanske hovedstad.

Det amerikanske udenrigsministerium udtrykker her til aften bekymring over et voldsomt sammenstød, som indtraf onsdag morgen dansk tid i Washington.

En gruppe demonstranter var mødt op for at vise deres utilfredshed med den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, der befandt sig i sin ambassadørs bolig i Washington i forbindelse med sit besøg hos den amerikanske præsident Trump.

Men pludselig udbrød der masseslagsmål mellem demonstranterne og de jakkesætklædte livvagter, mens amerikanske sikkerhedsfolk forsøgte at skabe ro og orden.

Masseslagsmål skaber bekymring

- Vi kommunikerer vores bekymring over for den tyrkiske regering i den stærkeste tone, siger Heather Nauert fra det amerikanske udenrigsministerium i en meddelelse til nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge det tyrkiske statsmedie Anadolu var Erdogans livvagter utilfredse med det amerikanske politis manglende kontrol med situationen. Til sidst måtte livvagterne, flankeret af tyrkiske statsborgere, rykke ind og fjerne demonstranterne.

Borgmesteren i Washington D.C., Muriel Bowser, udtrykte en anden opfattelse af situationen.

- Det, vi så, var et voldeligt angreb på fredelige demonstranter, sagde Bowser ifølge AP efter masseslagsmålet.

En brugervideo fra gruppen A Voice of America viser, hvordan de amerikanske betjente måtte opgive at beskytte demonstranterne på den anden side af vejen fra at blive sparket til blods af en gruppe mænd i mørke jakkesæt, som nægtede at følge politiets ordrer.

- Dette er USA. Vi gør ikke den slags ting her. Der er ingen undskyldning for denne slags opførsel, tilføjede den tidligere præsidentkandidat senator John McCain, da han delte videoen af slagsmålet på det sociale medie Twitter.

Ni personer endte ifølge det amerikanske medie CNN på hospitalet.

Se video fra episoden i toppen af artiklen. Vi advarer mod voldsomme billeder.

Facebook
Twitter