Erhvervsrådgiver: Topledere i Davos undrede sig over vores asylpolitik

Den danske asylpolitik var også varmt samtaleemne i Davos i sidste uge, hvor lederne af Google og Uber stillede forundrede spørgsmål, fortæller dansk erhvervsrådgiver.

Soulaima Gourani var til World Economic Forum i Davos i sidste uge. I flere tilfælde måtte hun forklare den danske regerings asylpolitik, blandt andet over for stifterne af Google og Uber. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © sCANPIX)

Asylpolitikken er i den grad blevet bemærket i udlandet de seneste måneder, hvor smykkeforslag og frikadellekrig har trukket overkrifter i store internationale medier som Washington Post, Time Magazine og The Independent.

Men den danske asylpolitik var også et emne på World Economic Forum i Davos i sidste uge.

Jeg synes, det var ubehageligt at skulle forsvare og tage stilling til en politik, som jeg mener, at regeringen burde forsvare i stedet for mig.

Soulaima Gourani, erhvervsrådgiver

Det fortæller erhvervsrådgiver og debattør Soulaima Gourani i Orientering på P1.

- Folk spurgte 'Sig mig lige en gang, hvad har I gang i, Soulaima, er det rigtigt, at I har lukket jeres grænser? Er det rigtigt, at I vil tage vielsesringene fra folk?'

Regeringen burde forklare sin politik

Hun mener, at det er en skandale, at den danske regering ikke prioriterede at være i Davos for at komme kritikken fra topledere og verdenspresse i møde. Den danske regering var repræsenteret ved Erhvervsminister Troels Lund Poulsen, der var i Davos i nogle få timer ud af det fire dage lange møde.

- Vi burde være der til at forklare os, så folk får en fornemmelse af, at vi fører en politik, der er gennemtænkt og som vi er stolte af, og som vi vil stå ved, siger hun og fortsætter:

P1 Orientering

Find hele indslaget om reaktionen på dansk asylpolitik i Orientering her.

- Lige nu ryger der forklaringer i øst og vest i verdenspressen, og vi understreger hele tiden, at vi er blevet ih og åh så misforstået. Hvis det er rigtigt, så bør vi da i hvert fald være der til at forklare os, siger hun.

Google og Uber undrede sig

Gourani, der på topmødet i Davos i 2012 blev valgt til Young Global Leader, måtte derfor selv svare på spørgsmålene om vielsesringe og lukkede grænser.

- Jeg sad til middag med stifteren af Google og stifteren af Uber taxi-appen. Man sidder dér ved siden af folk, der interesserer sig for verdenshandlen og verden omkring dem, så synes jeg, at det er uheldigt at blive spurgt om sådan nogle ting.