Eskalering i Gaza-strid: Hundredvis af angreb og modangreb

Den israelske hær har fået besked på at forberede sig på alle muligheder.

En bygning i Gaza bliver bombet af israelske kampfly. (Foto: MOHAMMED SALEM © Scanpix)

Konflikten mellem Israel og palæstinensiske grupper i Gaza er endnu engang eskaleret inden for det seneste døgn.

Fra onsdag aften til i morges blev der ifølge avisen Haaretz affyret omkring 180 missiler fra Gaza mod Israel. Som modsvar har det israelske militær militær angrebet et tilsvarende antal mål i Gaza.

Her til aften har Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, indkaldt sit sikkerhedskabinet for at diskutere situationen omkring Gaza.

Tidligere i dag har Netanyahu holdt møde med den israelske militærledelse, som fik besked på at forberede sig på "alle muligheder", oplyser en embedsmand til nyhedsbureauet AP.

30 af missilerne fra Gaza blev skudt ned af det israelske missilforsvarssystem Iron Dome, mens de fleste andre landede i ubeboede områder.

Palæstinensiske grupper meddelte efter nattens heftige missilregn, at de betragtede de seneste voldeligheder som overstået.

Men kort tid senere lød der for første gang siden krigen i 2014 luftalarmer i den israelske by Beersheba, som ligger 40 kilometer fra Gaza. Alarmen skyldtes en missil fra Gaza, som slog ned uden for Beersheba uden at ramme noget.

Som modsvar jævnede israelske kampfly et kulturcenter i en flygtningelejr i det vestlige Gaza med jorden.

Israel siger, at bygningen blev brugt af styrker fra den islamistiske bevægelse Hamas, som har kontrollen med Gaza.