Et år efter bomben: Jeg har løbet min første tur

Næsten et år efter Eivind Dahl Thoresen blev ramt af Breiviks bombe, har han nu løbet sin første tur. Noget, han længe har ønsket sig at gøre.

Eivind Dahl Thoresen overlevede bomben i regeringskvarteret. Han lagde først krykkerne i april. Og her i juli har han løbet sin første tur. (Foto: Louise Damløv © DR)

26-årige Eivind Dahl Thoresen blev ramt af Breiviks bombe den 22. juli sidste år og døjer stadig med fysiske mén. Men trods smerter løb han i sidste uge sin første tur siden terrorangrebet - en tur han har trænet op til i næsten et år nu.

- Da jeg var på ferie løb jeg en tur på stranden - det var ikke en lang løbetur - måske to kilometer, men det føltes vældig godt, selv om det gjorde lidt ondt her og der, fortæller Eivind Dahl Thoresen til dr.dk.

Før angrebet trænede han meget og spillede fodbold. Da dr.dk mødte Eivind Dahl Thoresen for første gang i slutningen af april, fortalte han, at hans store mål med genoptræingen netop var at komme til at dyrke sport igen.

- Det er klart mit mål, det arbejder jeg frem imod, sagde han dengang.

Intensiv genoptræningDen 26-årige mand mistede næsten livet, da da han helt tilfældigt valgte at gå ad Akersgata og ned forbi Oslos regeringskvarter. Han mistede så meget blod, at han var tæt på at miste livet.

Eivind Dahl Thoresen har været igennem intensiv genoptræning for overhovedet at kunne gå. Det var først i slutningen af april, at han kunne gå uden krykker.

- Men nu har jeg det vældig godt, og jeg er næsten 100 procent tilbage til normal fysik. Jeg kan stadig mærke, at min krop ikke er helt, som den skal være, men det kommer den jo nok til, siger han.

Har vænnet sig til detSelv om smerterne og de fysiske mén har fortaget sig kraftigt i løbet af de seneste måneder, har Eivind Dahl Thoresen vænnet sig til, at hans fysisk muligvis aldrig bliver som før angrebet.

- Jeg er blevet så vant til, at min førlighed i venstre hånd for eksempel ikke er helt optimal, så jeg lægger ikke så meget mærke til det længere, siger han og understreger, at lægerne stadig ikke har svaret ham på, om hånden kommer sig helt.

Men smerterne og den manglende førlighed i hånden fylder ikke så meget i Eivind Dahl Thoresens bevidsthed her op til årsdagen på søndag.

- Jeg tænker meget positivt, og jeg hæfter mig hele tiden på, at det er godt at være i live, siger han.

Facebook
Twitter