Et billede går verden rundt: 'Nervøse Pelosi' og en præsident i 'nedsmeltning'

Demokraterne måtte forlade et møde mellem præsident Trump og lederne af Kongressen.

Demokratiske toppolitikere holder pressemøde foran Det Hvide Hus. Til højre er Nancy Pelosi, der er kommet i en krig på ord med præsident Trump.

I går nåede både demokrater og republikanere i Repræsentanternes Hus til enighed om en resolution, der fordømmer præsident Donald Trumps beslutning om af trække de amerikanske styrker ud af det nordlige Syrien.

Et efterfølgende møde mellem lederne i Kongressen og præsidenten blev afbrudt, da der udbrød skænderi mellem parterne.

Trump var angiveligt voldsomt ophidset over, at et stort antal republikanere stemte med Demokraterne. I alt stemte 354 for og bare 60 imod resolutionen. Til sidst måtte Demokraterne anført af Pelosi forlade mødet.

'Nervøse Nancy'

I flere opslag på Twitter udstiller præsidenten særligt formanden for Repræsentanternes Hus, demokraten Nancy Pelosi, og resten af partiets ledelse.

Det er sjældent, at offentligheden får et indblik i, hvad der foregår i Det Ovale Værelse, men med Trump har USA fået en præsident, der rundhåndet deler ud af sine tanker på Twitter.

Vi gennemgår hans tweets i kronologisk rækkefølge:

Det første opslag er et billede af Demokraternes Charles Ellis "Chuck" Schumer, senator, Steny Hamilton Hoyer, medlem af Repræsentanternes Hus og Nancy Pelosi.

- Tror I, at de kan lide mig? spørger Trump retorisk.

Og nu kommer vi til billedet, der nu går verden rundt. Nancy Pelosi har rejst sig op og gestikulerer mod præsidenten, der sidder noget spørgende tilbage.

- Nervøse Nancys sindssyge sammenbrud, skriver Donald Trump til billedet. Hvortil Pelosis stabschef, Drew Hammill, svarede ved at takke Donald Trump for det nye coverbillede til Pelosis Twitterprofil.

Næste tweet viser bare et billede af de tomme stole, hvor de demokratiske politikere havde siddet.

Og Donald Trump fortsatte ufortrødent med at lange ud efter Nancy Pelosi.

- Nancy Pelosi har brug for hjælp, hurtigt! Der er enten noget galt med hende "på øverste etage", eller også kan hun slet og ret bare ikke lide vores fantastiske land. Hun havde et totalt sammenbrud i Det Hvide Hus i dag. Det var meget trist at se. Bed for hende, hun er en meget syg person! skrev han.

'Vidne til en nedsmeltning'

Ifølge Nancy Pelosi selv var Donald Trumps adfærd under mødet at sammenligne med en "nedsmeltning".

- Vi var vidne til en nedsmeltning fra (Donald, red.) Trump. Demokraterne kunne ikke fortsætte mødet, fordi Trump ikke kunne forholde sig til virkeligheden, sagde Pelosi efterfølgende til pressen.