Et forbillede for resten af verden: Nepal fordobler antallet af vilde tigre

Det asiatiske land har nu 235 vilde tigre, som blandt andet trues af krybskytter.

(ARKIV) Der er omkring 3.900 vilde tigre på verdensplan. (Foto: ho © Scanpix)

På bare ni år har Nepal taget store skridt i kampen for at bevare den udrydningstruede vilde tiger.

En målrettet statsstyret indsats har nemlig båret frugt i det lille asiatiske land, hvor man har formået næsten at fordoble sin bestand af vilde tigre, så landet nu er hjem for 235 tigre mod 121 i 2009.

Det oplyser de officielle myndigheder ifølge The Independent.

Den positive udvikling sker efter et topmøde i Sankt Petersborg tilbage i 2010, hvor verdens 13 lande med vilde tigre afgav et løfte om, at man ville fordoble tiger-bestanden frem mod 2022.

Resultatet har skabt glæde både blandt aktivistgrupper og myndigheder i Nepal.

- Enhver tiger tæller for Nepal og for verden. At vi nu kun er få tigre fra at nå vores mål, understreger det fortsatte behov for at sikre beskyttelse og styrkede levesteder for artens fremtidige overlevelse, siger Ghana Gurung, der er Nepals repræsentant i Verdensnaturfonden WWF.

Landet får også ros fra skuespilleren Leonardo DiCaprio, der via sin fond har været med til at finansiere projekterne for tigre i Nepal.

- Nepal har været en leder i indsatsen for at fordoble antallet af tigre og tjener som et forbillede for resten af Asien og verden, siger han ifølge The Independent.

Truet af krybskytter

Der regnes med at være omkring 3.900 vilde tigre tilbage på verdensplan, og der har i de senere år været en række trusler mod deres eksistens.

Dels begrænses deres leveområder på grund af menneskers udbredelse, men den største trussel er stadig krybskytter og den illegale handel med blandt andet tigerskind og tigerknogler og -kropsdele, som bruges til at lave medicin.

Nepal har også taget store skridt for at beskytte andre truede dyrearter som eksempelvis næsehorn fra krybsskytter.

Landet håber nu på, at andre lande vil følge i dets fodspor og tage de nødvendige skridt for at fordoble tiger-bestanden.

- Vores forpligtelse til det globale program for bevarelse af tigre bliver nu endnu stærkere med denne udvikling, siger Nepals miljø- og skovminister, Bishwa Nath Oli ifølge The Independent.

Vilde tigre kan også findes i lande som Thailand, Rusland, Kina og Vietnam.

FacebookTwitter