Et krydstogtskib er i vanskeligheder ud for Norges kyst

1300 passagerer bliver evakueret fra krydstogtskibet, der har problemer med den ene motor.

Skibet befinder sig ved Hustadvika, sydvest for Kristiansund, knap 2,5 sømil fra land. (Foto: Odd Roar Lange © Scanpix)

Et krydstogtskib er i vanskeligheder ud for Norges kyst.

Krydstogskibet har motorproblemer, og der er samtidig voldsom storm i området. Langs store dele af Norges kyst har et lavtryk ført kraftig vind med sig, som har givet forhøjet vandstand og store bølger.

Lokalpolitiet i Møre og Romsdal oplyser Twitter, at de 1.300 mennesker, der er ombord på skibet, er ved at blive evakueret. Indtil videre er 136 blevet fragtet til et modtagelsescenter i Fræna.

Passagerer evakueres i helikopter

Redningsaktionen har været i gang i flere timer, men det er vanskeligt at evakuere i det ustadige vejr, siger pressetalsmand Einar Knudsen fra Hovedredningssentralen Sør-Norge til det norske medie VG.

Han oplyser, at fem helikoptere flyver frem og tilbage fra skibet, og at hver helikopter kun kan have 15-20 passagerer med sig på hver tur.

Ifølge Aftenposten er der tale om skibet Viking Sky fra det norske rederi Viking Ocean Cruises. Det befinder sig ved Hustadvika, sydvest for Kristiansund, knap 2,5 sømil fra land (cirka 4,6 kilometer, red.).

Kurs mod Stavanger

Redningsbåde og helikoptere blev sendt til stedet tidligere i dag, fordi krydstogtskibet udsendte nødsignal og drev mod land. Bådene måtte dog sejle tilbage til land på grund af de høje bølger.

Odd Roar Lange, der befinder sig i Hustadvika og kan se skibet fra land, fortæller, at der har været mange skibsforlis i området.

Viking Sky er 230 meter langt. Det er bygget i 2017, holder til i Bergen og har plads til omkring 930 passagerer samt 500 besætningsmedlemmer.

Det store krydstogtskib havde kurs mod Stavanger.

Video: Marit Holten har på Facebook delt denne video fra området, hvor skibet kan skimtes i horisonten.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter