Et skib, 14 telte og 85 kølevogne - New York kæmper for at holde trit med coronavirus

Den hårdest ramte stat i USA har meget travlt med at udvide antallet af hospitalssenge.

Hospitalsskibet USNS Comfort ankom til New York i går. (Foto: Mike Segar © Scanpix)

I havnen i USA's største by New York er hospitalsskibet USNS Comfort nu klar til at tage mod patienter, der ikke er smittet med coronavirus.

Skibet fra den amerikanske flåde har 12 operationsstuer og omkring 1.000 senge, og myndighederne i byen håber, at det vil frigøre plads til at behandle det stigende antal patienter, som kræver behandling for Covid-19.

USA har flest smittede med coronavirus i verden, og New York er den stat, som er hårdest ramt. Langt de fleste at statens tilfælde er registreret i selve storbyen af samme navn.

USNS Comfort passerer statuen Frihedsgudinden. (Foto: Andrew Kelly © Scanpix)

Nødhospital i Central Park

På den seneste briefing i dag fortalte guvernøren i New York, Andrew Cuomo, at 1.550 personer nu er døde i staten, efter at være blevet smittet med coronavirus.

Omkring 10.900 personer er nu indlagt med Covid-19. 2.710 af dem ligger på intensivafdelinger, og det presser sundhedssystemet til det yderste.

Ud over hospitalsskibet i havnen har myndighederne opført et midlertidig hospital i 14 telte i den berømte Central Park på Manhattan midt i New York.

Se billeder af hospitalet:

  • Nødhospitalet i Central Park åbner i dag. (Foto: SPENCER PLATT © Scanpix)
  • Hospitalet består af 14 telte. (Foto: Stephanie Keith © Scanpix)
  • Der er i alt 68 senge og 72 ansatte på hospitalet. (Foto: BRYAN R. SMITH © Scanpix)
  • Hospitalet har i alt 10 respiratorer, som er afgørende, når man er kritisk syg af Covid-19. (Foto: BRYAN R. SMITH © Scanpix)
  • Det er den kristent evangeliske nødhjælpsorganisation Samaritans's Purse, som driver hospitalet. (Foto: SPENCER PLATT © Scanpix)
1 / 5

Hospitalet har 68 senge og et personale på 72 læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale fra den kristne nødhjælpsorganisation Samaritan's Purse.

Hospitalet skal primært tage sig af corona-patienter fra bydelene Brooklyn og Queens, hvor hospitalerne ikke kan følge med strømmen af nye patienter.

Lig på gaffeltrucks

De samme tilstande hersker på New Yorks lighuse.

Flere hospitaler i byen har opstillet rækker af kølevogne i forventning om, at der ikke vil være plads i lighusene på grund af de mange corona-dødsfald.

Det er tilsyneladende allerede sket. På sociale medier er forfærdede newyorkere begyndt at dele videoer af lig, som bliver læsset på kølevogne med gaffeltrucks, skriver New York Post.

En gaffeltruck læsser et lig på en kølevogn ved et hospital i bydelen Brooklyn. (Foto: Justin lane © Scanpix)

Den amerikanske katastrofemyndighed FEMA meddelte i går, at man sender en konvoj på yderligere 85 kølevogne til New York, hvor de skal fungere som midlertidige lighuse.

Vognene er del af en større nødpakke fra FEMA, der også tæller 250 ambulancer og hundredvis af sundhedsmedarbejdere, skriver CNBC.

Det værste venter

Midt i den udbredte katastrofestemning i New York er der dog enkelte små lyspunkter.

Guvernør Andrew Cuomo advarer godt nok om, at man "ikke har set det værste endnu".

Statens New Yorks guvernør, Andrew Cuomo, hvis lillebror, tv-værten Chris Cuomo, nu er testet positiv for coronavirus. (Foto: Carlo Allegri © Scanpix)

Men samtidig fortæller han, at selvom antallet af hospitalsindlæggelser stadig stiger, så går det nu knapt så hurtigt som tidligere i forløbet.

Dengang gik der to dage mellem, at antallet af indlagte blev fordoblet. Nu går der seks dage.

FacebookTwitter