Etiopien har indledt angreb i Somalia

Etiopien er i kamp med islamiske militser i nabolandet Somalia. Dermed kan hele Afrikas Horn være på kanten af krig. Islamister verden over er blevet opfordret til at tage til Somalia for at kæmpe.

Islamistiske militser har gradvist tiltvunget sig kontrol med større og større områder af Somalia. (Foto: © Abukar Albadri, Scanpix)

Militærenheder fra Etiopien har i dag indledt angreb mod islamiske militser i nabolandet Somalia, siger Etiopiens informationsminister.

Andre kilder siger, at fly fra Etiopiens luftvåben har bomber flere steder og der meldes om kampe mellem militærenheder flere steder.

Etiopien har længe mere eller mindre åbenlyst støttet Somalias svage regering, der den seneste tid har været på tilbagetog i forhold til den islamiske bevægelse: Rådet af Islamiske Domstole, der har taget kontrol med stadig større områder og indført islamisk sharia-lov og orden.

- Vor tålmodighed er slidt op efter provokerende angreb fra ekstremisterne, og vi bruger nu vor ret til at forsvare os, siger Etiopiens informationsminister.

Nyhedsbureauerne skriver, at en borgerkrig i Somalia kan brede sig til store dele af Afrikas Horn.

Rådet af islamiske Domstole bad i går islamister fra hele verden om at tage til Somalia, for at hjælpe mod fjenden.