Etiopiens hærchef er skudt efter mislykket kupforsøg

Efter et forpurret kupforsøg i delstaten Amhara er Etiopiens hærchef skudt, og hans tilstand er ukendt.

Ifølge premierminister Abiy Ahmed har Etiopien afværget et kupforsøg i delstaten Amhara. (Arkivfoto) (Foto: Eduardo Soteras © Ritzau Scanpix)

Etiopiens hærchef, Seare Mekonnen, er blevet skudt i forbindelse med et mislykket kupforsøg, oplyser premierminister Abiy Ahmed i en tv-tale, hvor han ifølge nyhedsbureauet AFP er iklædt militæruniform.

Premierministeren har ikke oplyst noget om hærchefens tilstand, så det vides ikke, om han er i live eller ej.

Samtidig er internetforbindelsen i Etiopien blevet lukket, og derfor er flere oplysninger umiddelbart utilgængelige.

Meldingen fra premierministeren kommer kort tid efter, at den etiopiske regering meddelte, at et kupforsøg i aftes i den nordlige delstat Amhara var blevet afværget.

- Dette ulovlige kupforsøg bør fordømmes af alle etiopiere, og den føderale regering har fuld kapacitet til at vinde over denne væbnede gruppe, skriver regeringen i en erklæring.

Etniske grupper årsag til spænding

Regeringen oplyser ikke, hvem der står bag det mislykkede forsøg.

Den amerikanske ambassade har udsendt en advarsel om rapporter om skud i hovedstaden Addis Abeba samt voldelige sammenstød i Bahir Dar.

Etiopiens mange forskellige etniske grupper har ofte været årsag til spændinger og sammenstød i landet.

Siden Abiy Ahmed indtog premierministerposten i april 2018, har han tvunget adskillige reformer igennem. Han har blandt andet frigivet mange politiske fanger, men har ikke formået at lette spændingerne mellem grupperne.

/ritzau/

Rettelse: Det fremgik tidligere af artiklen, at Ahmed 'styrer landet med hård hånd', men den sætning er fjernet, da han derimod er kendt for reformer og et helt andet Etiopien.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter