Etiopisk hærchef og delstatsleder dræbt i mislykket kupforsøg

I et afværget kupforsøg i delstaten Amhara er flere skudt. Heriblandt Etiopiens hærchef og lederen af Amhara.

Ifølge Etiopiens premierminister, Abiy Ahmeds, kontor står en bodyguard bag drabet på landets hærchef. (Foto: Ashraf Shazly © Scanpix)

Lederen af delstaten Amhara i Etiopien, Ambachew Mekonnen, og hans rådgiver er blevet dræbt i forbindelse med et mislykket kupforsøg i delstaten.

Desuden er Etiopiens hærchef, Seare Mekonnen, blevet skudt og dræbt i forbindelse med forsøget. Det var angiveligt hans bodyguard, som skød ham, timer efter at delstatslederen og rådgiveren blev dræbt.

Det oplyser Billene Seyoum, der er talskvinde for landets premierminister, Abiy Ahmed.

Hun oplyser, at det var en gruppe ledet af Amharas sikkerhedschef, generalen Asamnew Tsige, som brød ind i et møde i aftes og sårede delstatslederen og en anden topembedsmand. De døde begge af deres kvæstelser.

Senere samme aften blev hærchef Seare Mekonnen og en pensioneret general, som besøgte hærchefen, dræbt af hærchefens bodyguard.

Internetforbindelsen i Etiopien er blevet lukket, og derfor er der ikke mange oplysninger tilgængelige.

Meldingen fra premierministeren kom, kort tid efter at den etiopiske regering meddelte, at et kupforsøg i aftes i den nordlige delstat Amhara var blevet afværget.

Etiopiens mange forskellige etniske grupper har ofte været årsag til spændinger og sammenstød i landet, som premierminister Abiy Ahmed styrer med hård hånd.

Siden han indtog premierministerposten i april 2018, har han tvunget adskillige reformer igennem. Han har blandt andet frigivet mange politiske fanger, men har ikke formået at lette spændingerne mellem grupperne.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter