EU-borgere får indrejseforbud i Libyen

En gammel strid mellem Libyen og Schweiz er blusset op, og nu har alle medborgere af i Schengensamarbejdet fået indrejseforbud i Libyen.

Moammar Gadaffi blev sur, da Schweiz arresterede hans søn og svigerdatter. Nu er konflikten åbenbart blusset op igen.

Borgere fra Schengen-landene har fået indrejseforbud i Libyen. EU-kommissionen beklager beslutningen. Schengenborgere, der allerede har visum til Libyen bliver også afvist. De rejsende bliver afvist ved grænseovergangene. Det skriver det tyske nyhedsbureau DPA.

Årsagen er, at Schweiz - der også er med i Schengen - har nægtet at give 180 libyer indrejsetilladelse. Schweiz bad sidste år de øvrige lande i Schengensamarbejdet om at være mere restriktive over for libyere, der søgte om indrejsetilladelse.

Hannibal affæren

Desuden har Libyen og Schweiz været på kant, siden Schweiz i sommeren 2008 arresterede Gaddafis søn Hannibal, fordi han havde tævet sin hushjælp. Bagefter arresterede Libyen to schweizere som gengæld. Alle er nu løsladt, men konflikten ulmer stadig.

EU-kommissær Cecilia Malmström kalder det libyske skridt for ensidigt og upassende. EU-kommissionen, EU-landene og medlemmerne af Schengensamarbejdet vil i denne uge mødes for at diskutere passende modforholdsregler.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk