EU efterlyser igen klarere britisk kurs på brexitmøder

Der var "robuste og konstruktive" forhandlinger om briternes økonomiske forpligtelser til EU, siger Davis.

Den britiske exit-forhandler, brexitminister David Davis (t.v.) og U's chefforhandler, Michel Barnier (t.h.) ses her ved dagens pressemøde i Bruxelles. (Foto: © Stephanie Lecocq, Scanpix)

Den britiske regering må fremlægge et udspil om, hvad den er parat til at acceptere af økonomiske forpligtelser over for EU i forbindelse med landets exit fra samarbejdet.

Det siger EU's chefforhandler, Michel Barnier, torsdag på et pressemøde i Bruxelles efter anden runde i exit-forhandlingerne.

- Klarhed over den britiske position er fuldstændig afgørende for, at vi som forhandlere kan gøre tilstrækkelige fremskridt på dette økonomiske emne, der ikke kan adskilles fra andre emner, siger Michel Barnier.

Han siger, at EU fremlagde sin position 29. maj.

Den britiske exit-forhandler, brexitminister David Davis, siger, at der har været "robuste og konstruktive" forhandlinger om Storbritanniens økonomiske forpligtelser over for EU.

Han tilføjer, at der stadig er meget at tale videre om.

Han siger samtidig, at man kan ikke forvente afgørende fremskridt i hver eneste forhandlingsrunde.

Hvis der til efteråret er opnået "tilstrækkelige fremskridt" på de vigtigste områder, herunder om pengene, er EU parat til at tale om rammerne for fremtidens forhold.

Storbritannien ventes at forlade EU-samarbejdet 29. marts 2019.

/ritzau/