Tema Brexit

EU: Fremskridt i brexit-forhandlinger - men langt igen

Der er ingen undskyldninger for at stå i vejen for fremskridt, siger britisk exit-forhandler før nye møder.

Brexitminister David Davis siger, at Storbritannien er klar med konkrete forslag, som giver mulighed for at gøre fremskridt. (Foto: Francois Lenoir © Scanpix)

Det går fremad i forhandlingerne mellem EU og Storbritannien om den britiske exit.

Men der er stadig langt igen, og tiden er knap.

Det siger viceeuropaminister for Estlands EU-formandskab, Matti Maasikas, mandag efter et europaministermøde i Bruxelles for de 27 lande, der bliver i EU.

- Der har været nogle fremskridt i forhandlingerne, siger Maasikas.

Brexit

Storbritannien har ved et historisk valg den 23. juni 2016 stemt for at forlade EU. Følg det politiske efterspil her.

Gå til tema

- Men der er stadig klare uenigheder på alle nøgleområder, siger EU-formanden samtidig med starten på fjerde runde af exit-forhandlingerne.

EU's chefforhandler, Michel Barnier, har på mødet givet europaministrene en status på forhandlingerne.

De forslag, som den britiske premierminister, Theresa May, mandag kom med i en tale i Firenze, må nu omsættes til papirer på forhandlingsbordet, lyder det fra EU.

- EU er ivrig efter at forstå, hvordan den britiske regering vil oversætte premierministerens tale til forhandlingspositioner, siger Michel Barnier.

- Tiden er inde til at skabe klarhed, siger Barnier, da han tager imod den britiske chefforhandler, brexitminister David Davis, før starten på fjerde forhandlingsrunde.

David Davis siger, at Storbritannien er klar med konkrete forslag, som giver mulighed for at gøre fremskridt.

- Storbritannien fremlægger konkrete forslag, og der er ingen undskyldninger for at stå i vejen for fremskridt, siger Davis.

- Det vil kræve pragmatisme på begge sider at bevæge sig fremad, og jeg håber, at det vil lykke i denne uge, siger Davis.

/ritzau/