EU-jubilæum overstrålet af isbjørn

En isbjørneunge i Berlin stjal fuldstændig billedet fra fejringen af EU's 50-års jubilæum, da den i dag blev vist for offentligheden for første gang.

Isbjørneungen soler sig i opmærksomheden og det dejlige forårsvejr. (Foto: MICHAEL KAPPELER © Scanpix)

- Knuuuuut!

Berlins nye vartegn, den 15 uger gamle isbjørneunge Knut, blev i dag mødt af begejstrede jubelråb, da den for første gang viste sig for offentligheden.

Verdens mest berømte isbjørn er den lille fyr blevet døbt, og et overvældende antal af de internationale journalister, der i disse dage er i Berlin for at dække EU's 50 års jubilæum, lod i dag jubilæumsforberedelserne passe sig selv for at rapportere live fra verdenssensationen.

For selv om Knut hidtil udelukkende har været i sin dyrepassers varetægt, er den første isbjørneunge i Berlins Zoo i 33 år en sand mediestjerne.

Dødstrusler mod dyreaktivist

Knut vejede kun 810 gram, da den sammen med en tvillingbror blev født 5. december i fjor. Broren døde efter fire dage, fordi moderen Tosca ikke var interesseret i sine unger.

Efter 44 dage i en særlig kuvøse kom Knut under dyrepasser Thomas Dörfleins omsorgsfulde vinger, og nu da den lille knægt vejer knap ni kilo, fik den spændte offentlighed fredag omsider vidunderet at se.

Berlins boulevardaviser bragte i denne uge alle store plakater med "Cute Knut", og en dyreværnsaktivist, der krævede ungen aflivet, modtog trusler på livet. Vedkommende mente, at det strider mod en isbjørns natur at blive opfostret af mennesker, men zoologerne er overbeviste om, at Knut lige som alle andre isbjørne bliver en farlig enspænder, når han engang er stor.

Facebook
Twitter