EU-ledere sender skarpe advarsler til Grækenland

Tonen skærpes fra flere sider over for Grækenland, der siger, at der er brug for betydelige indrømmelser fra kreditorerne.

Flere EU-lande opfordrer skarpt Grækenland til at finde en løsning på gældskrisen med kreditorerne. (Foto: Angelos Tzorzinis © Scanpix)

EU-Kommissionen skærper tonen over for Grækenland og har nu for første gang valgt at offentliggøre detaljer fra kompromisforslaget til at løse den græske gældskrise. - Vi har allerede reduceret målene betydeligt. Der er gjort ganske store indrømmelser og udvist betydelig fleksibilitet, siger talsmand for kommissionen Annika Breidthardt.

Målet er, at Grækenland i år skal nå et primært budgetoverskud på én procent af bruttonationalproduktet, og i 2018 er målet 3,5 procent. Det er reduceret fra 4.5 procent samtidig med, at der er lagt to år til fristen, siger hun.Forlod mødet efter 45 minutterI aftes slog endnu et forsøg på at løse den græske gældskrise fejl. Den græske delegation forlod forhandlingerne i Bruxelles efter bare 45 minutter.Grækenlands premierminister, Alexis Tsipras, holder ifølge flere medier fast i sin plan om at rejse til Moskva senere på ugen til trods for den tilspidsede situation.

Tsipras siger til en græsk avis, at der er brug for betydelige indrømmelser fra Grækenlands kreditorer, og at Grækenland vil vente tålmodigt. Intet tyder på, at den græske regering vil komme med et nyt forslag for at løse gældskrisen.Hollande: Ingen tid at spildeFrankrigs præsident, François Hollande, sender ifølge nyhedsbureauet dpa en skarp advarsel til Grækenland om ikke at spilde tiden.- Pas nu på. Der er ingen tid at spilde, vi må hurtigst muligt se at få genoptaget forhandlingerne, lyder det fra Hollande.Samtidig siger Spaniens udenrigsminister, José Manuel Garcia-Margallo, ifølge nyhedsbureauet AFP, at han ser en reel risiko for, at Grækenland må forlade eurosamarbejdet.Bold på Grækenlands banehalvdelOgså fra Tyskland kommer en skarp advarsel fra talsmand Martin Jaeger i Finansministeriet.- Bolden er på Grækenlands banehalvdel. Det er ene og alene op til den græske side at besvare institutionernes generøse tilbud, siger talsmanden til nyhedsbureauet AFP./ritzau/

Facebook
Twitter