EU-ledere skruer bissen på overfor Grækenland

Tonen over for Athen skærpes før krisetopmøde mandag. EU-præsident Tusk siger, at spil må vige for virkeligheden.

'Befri Grækenland fra det europæiske fængsel' står der på muren her. (Foto: Angelos Tzortzinis © Scanpix)

Forbundskansler Angela Merkel advarer grækerne om, at en aftale mellem Athen og dets kreditorer skal være på plads, inden de 19 eurolandes stats- og regeringschefer holder et krisetopmøde på mandag.- Hvis det ikke er tilfældet, så vil det ikke være muligt at træffe beslutninger på topmødet, hedder det i en erklæring fra kansleren.

Grækenlands nuværende hjælpeprogram udløber om 10 dage.Tusk: Spillet må slutteI Athen siger regeringen, at den stadig håber på, at en aftale kommer i stand i 11. time med de internationale kreditorer.- De, som investerer i krise- og terror-scenarier, tager fejl, og det vil blive klart for alle, hedder det i en erklæring fra premierminister Alexis Tsipras kontor.

EU-præsident Donald Tusk siger, at Grækenlands situation er ved at blive kritisk, og at spillet om, hvem der blinker først, og hvem der får skylden for et sammenbrud, må slutte.Virkelighed for det græske folk- Dette er ikke et spil, men virkelighed med rigtige konsekvenser først og fremmest for det græske folk, understreger han.De græske regeringsledere bliver kritiseret stadigt mere skarpt af de internationale kreditorer.Ikke røg og magi- Vi kan kun have en dialog, hvis der er voksne mennesker i lokalet, sagde chefen for Den Internationale Valutafond. Det kan ikke bare handle om røg og magi, lyder det fra IMF-leder Christine Lagarde.

Portugals premierminister, Passos Coelho, siger, at de europæiske ledere må forberede en fælles reaktion på en mulig græsk udtræden af euroen. Han antyder ikke, hvad fælles aktion skulle være./ritzau/dpa

Facebook
Twitter