EU: Østrig bryder loven med daglige asylgrænser

Det er i strid med den europæiske lovgivning at sætte en daglig grænse for, hvor mange asylansøgere man vil tage imod per dag, lyder det fra EU's migrationskommissær.

Østrig med knap ni millioner indbyggere modtog i 2015 90.000 asylansøgninger. (Foto: CHRISTIAN BRUNA © Scanpix)

Østrig vil fremover kun lukke 3.200 flygtninge og migranter ind over grænsen om dagen.

Sådan lød meldingen fra landets indenrigsminister, Johanna Mikl-Leitner, på et pressemøde i går.

Men det er i strid med EU-lovgivningen, lyder kritikken nu fra EU's migrationskommissær, Dimitris Avramopoulos. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Østrig følger ikke den europæiske lovgivning med disse tiltag, lød det fra kommissæren, som oplyser til Reuters, at han har i sinde at sende et brev til Østrig, hvor han oplyser om overtrædelsen.

- Østrigerne er forpligtet til at modtage asylansøgninger uden begrænsninger, siger han.

I sin udmelding i går oplyste landets indenrigsminister, at grænsen mod Slovenien vil blive midlertidigt lukket, når den daglige grænse nåes.

Østrig ligger på ruten fra Tyrkiet via Grækenland og Balkan til Tyskland og blev i 2015 transitland for hundredtusinder af flygtninge og migranter, der søgte mod det nordlige Europa.

Landet, som har knap ni millioner indbyggere, modtog i 2015 90.000 asylansøgninger. Det er et af de højeste antal per indbygger i EU.

I januar sagde regeringen i Wien desuden, at den i år vil sætte en øvre grænse for antallet af asylansøgere i landet på 37.500 personer og udvise mindst 12.500 migranter.