EU og Canada underskriver frihandelsaftale på søndag

Ceta-aftalen, der tidligere blev blokeret af den belgiske delstat Vallonien, skal underskrives søndag.

Missionen er fuldført, skriver EU-præsident Donald Tusk. På søndag bliver frihandelsaftalen mellem EU og Canada formentlig en realitet. (Foto: © FREDERICK FLORIN, Scanpix)

Frihandelsaftalen mellem EU og Canada ser nu ud til at blive en realitet. På søndag skal der afholdes topmøde mellem EU og Canada, skriver EU-præsident Donald Tusk på Twitter sent fredag aften.

- Mission fuldført. Har lige aftalt med @JustinTrudeau (den canadiske premierminister, red.) at holde EU-Canada topmøde denne søndag, skriver Tusk.

Klokken 12.00 søndag vil der være en underskrivelsesceremoni for den såkaldte Ceta-aftale. Det skriver Preben Aamann, der er EU-præsidentens talsmand.

Canadas premierminister, Justin Trudeau, kalder topmødet mellem EU og Canada om frihandelsaftalen mellem de to for "fantastiske nyheder". Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Tidligere fredag stemte parlamentet i Belgiens fransktalende delstat Vallonien for frihandelsaftalen.

Vallonien har ellers indtil nu blokeret for godkendelsen af Ceta-aftalen. Det betyder, at Belgien har været forhindret i at give sin opbakning til aftalen, fordi der er krav om, at alle regionale parlamenter godkender aftalen.

Efter afstemningen i Vallonien bakker alle 28 EU-lande nu op om aftalen, som forventes at kunne øge samhandlen mellem EU og Canada med 20 procent.

/ritzau/