EU-Parlamentet: Sæt forhandlinger med Tyrkiet på pause

Europæernes afstemninger kommer ikke vejen for Tyrkiets kamp for at "sikre fremtiden", lød det forud for afstemningen fra landets præsident, Recep Tayyip Erdogan.

Afstemningen er formelt et forslag til EU-Kommissionen om at sætte forhandlingerne med Tyrkiet om et kommende EU-medlemskab på pause. På billedet ses Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan. (Foto: © ADEM ALTAN, Scanpix)

EU's parlamentarikere har med et stort flertal stemt for at trykke på pauseknappen i EU's forhandlinger med Tyrkiet om et fremtidigt medlemskab.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

479 stemte ifølge Ritzau for, 37 stemte imod, mens 107 medlemmer af parlamentet afstod fra at stemme.

Afstemningen er ikke bindende, da det i sidste ende er op til EU-Kommissionen og de samlede medlemslande at afgøre, om forhandlingerne med Tyrkiet skal afbrydes.

Dermed får afstemningen ikke nogen direkte konsekvenser, men kan betragtes som et kraftigt politisk signal til Tyrkiets præsident Erdogan.

Dagens afstemning kommer som resultat af det, som Parlamentet kalder den tyrkiske regerings hårdhændede og "uproportionelle reaktion" på sommerens mislykkede militærkup.

Forud for afstemningen slog Erdogan fast, at EU ikke vil få held med at forhindre ham i at sikre stabiliteten i landet.

- Vores kamp for at sikre vort lands stabilitet og fremtid kommer ikke til at blive afbrudt af, at europæiske lovgivere hæver eller sænker deres hænder, lød det ifølge Reuters fra præsidenten.

Titusindvis af mennesker, heriblandt lærere, journalister og medlemmer af oppositionen, er blevet anholdt eller fyret fra deres arbejde, siden juni.