EU-politiker smidt ud for nazi-tilråb

En EU-parlamentariker blev sendt uden for døren, efter han beskyldte en parlamentskollega for at være fascist.

Godfrey Bloom blev i går morges smidt ud under en debat i EU-Parlamentet. (Foto: Olivier Hoslet © Scanpix)

Selvom der normalt er højt til loftet under debatterne i EU-Parlamentet, er det ikke velanset at beskylde sine kolleger i parlamentet for at være fascister og antyde, at de har nazistiske tilbøjeligheder.

Det måtte den britiske EU-parlamentariker Godfrey Bloom sande tirsdag morgen, da han midt i en debat om EU's økonomiske krise blev smidt ud af parlamentet af den polske formand, Jerzy Buzek.

Ein Führer

Bortvisningen kom, efter Bloom under et oplæg af lederen for den socialdemokratiske gruppe, tyske Martin Schultz, råbte "ein Volk, ein Reich, ein Führer".

Det var et slogan under Hitlers Nazityskland.

Det fik store dele af parlamentet til at buhe af Bloom, mens Schultz svarede tilbage, at nazismen var et af de elementer, han bekæmper i Tyskland, og samtidig krævede han, at formanden forlangte en undskyldning fra briten.

En udemokratisk fascist

Det gjorde formand Buzek, men i stedet for en undskyldning kaldte Godfrey Bloom Martin Schultz for" udemokratisk fascist", hvilket igen fik hele salen til at buhe, mens Bloom blev sendt ud af døren for dårlig opførsel.

Godfrey Bloom er medlem af det meget EU-skeptiske britiske parti United Kingdom Independence Party, og det er ikke første gang, at det parti har haft problemer med at holde en god tone i debatten.

Partiets leder Nigel Farrage har således tidligere kaldt EU-præsident Herman Van Rompuy for en våd karklud, hvilket udløste en bøde fra formandskabet i EU-Parlamentet.

Facebook
Twitter