Eurolandenes stats- og regeringschefer er angiveligt blevet enige om en ny aftale med Grækenland.
Det skriver EU-præsident Donald Tusk på Twitter.
"EuroSummit har enstemmigt nået en aftale. Alt er klar til et ESM program for Grækenland med seriøse reformer og finansiel støtte," skriver han.
ESM er EU's stabiliseringsmekanisme, der skal beskytte den finansielle stabilitet i euro-zonen.
Første og vigtigste skridt
DR's EU-korrespondent Niels Kvale var til stede, da aftalen blev præsenteret af blandt andre Donald Tusk på et pressemøde mandag morgen.
Her blev det blandt andet beskrevet, at vilkåret for aftalen er, at Grækenland allerede tirsdag eller onsdag godkender aftalen i det nationale parlament og tager de første skridt i forhold til at iværksætte flere dele af den.
Derefter vil eurolandenes finansministre onsdag vurdere, om de græske handlinger er tilfredsstillende og så skal aftalen godkendes i flere af de øvrige medlemlandes parlamenter - blandt andet i den tyske Bundestag.
Først herefter begynder de mere formelle forhandlinger mellem eurolandenes finansministre og bestyrelsen i ESM samt Grækenland om den tre-årig lånepakke, som aftalen altså dækker over.
- Så det er altså et forløb, der kommer til at strække sig over mange uger, men det første og vigtigste skridt er taget, siger Niels Kvale.
Hårde forhandlinger for Tsipras
Ifølge Niels Kvale vil der, som en del af aftalen, blive oprettet en særlig fond i Grækenland med værdier for omkring 50 milliarder euro, som skal hjælpe de græske banker, betale af på gælden og lave investeringer i Grækenland.
Derudover indeholder aftalen en lang række reformkrav - medlemslandene har blandt andet forhandlet om en arbejdsmarkedsreform, liberalisering af eksempelvis den græske el-sektor, udvidede åbningstider og forskellige krav til pensionsområdet.
Grækenland har sandsynligvis måtte indvilge i at efterkomme de fleste krav fra de øvrige eurolande, vurderer Niels Kvale. Blandt andet fordi det fra starten har været klart, at Grækenland ønskede at blive i euroen.
- Tsipras har givet vis haft det rigtig svært i forhandlingerne, hvor mange lande har stillet krav til ham, før de ville gå med til at lave en aftale, siger han.
Dagen kan begynde
Nyheden om en aftale mellem Grækenland og de øvrige eurolande blev luftet kort før Donald Tusk endelig kunne bekræfte aftalen.
Blandt andet af Belgiens premierminister Charles Michael, der i en besked på Twitter skrev, at der var enighed om en aftale.
"Agreement (aftale, red.)," stod der kortfattet.
Også Luxembourgs premierminister Bettel Xavier har bekræftet aftalen.
"Aftale. Dagen kan begynde," skriver han på Twitter.
Marathon topmøde
Aftalen er kommet i hus efter et decideret marathon topmøde, der begyndte søndag.
I omkring 17 timer har eurolandene forhandlet på livet løs for at nå frem til enighed.
Det lykkedes altså først mandag morgen.