EU truer teleselskaber: Sæt priserne ned - ellers gør vi det

Teleselskaberne skal selv sætte priserne ned, ellers vil EU tvinge dem.

Billigere priser er på vej på telefoni og roaming. (Foto: Jung Yeon-Je © Scanpix)

Teleselskaberne kan frivilligt vælge at sætte priserne ned på brug af mobilen i udlandet - eller vil de blive tvunget til det.

Det er nogenlunde budskabet til teleselskaberne i et udkast til en kommende tele-lovgivning fra EU's digitalkommissær, som DR Nyheder har fået indsigt i.

Ifølge forslaget skal de europæiske teleselskaber senest 1. juli næste år tilbyde mindst ét abonnement, hvor prisen er ens - uanset om man ringer fra Barcelona eller Bogense.

Billigere at ringe hjem

Fra 1. juli 2014 skal teleselskaberne i EU gøre det muligt at bruge Google og Facebook i Madrid eller ringe fra en dansk telefon i Paris, uden det koster en krone mere, end vi er vant til at betale for at bruge mobiltelefonen herhjemme.

- Hvis de ikke selv har fundet ud af det inden for et år, så vil vi fremsætte en lovgivning, som ganske enkelt skal gør op med de ågerpriser, som bliver taget på både dataoverførsel, men også mobiltelefoni, siger venstres medlem af Europa-Parlamentet og næstformand i Europa-Parlamentets Industriudvalg, Jens Rohde.

Når EU i første omgang vil give teleselskaberne mulighed for selv at fjerne de store prisforskelle i stedet for straks at lovgive imod det, så er det blandt andet udtryk for et politisk kompromis i EU, siger Jens Rohde.

- For bare halvandet til to år siden var det fuldstændig umuligt få et flertal i parlamentet til at gå ind i et krav om, at priserne skal være de samme, uanset hvor du ringer fra, siger Rohde.

Ifølge udkastet til den nye telelovgivning, skal alle telefonabonnementer i EU senest 1. juli 2016 kunne bruges til samme takst i alle medlemslandene.

Facebook
Twitter