EU vil stoppe illegal immigration

Europa skal tage både pisk og gulerod i brug for at presse fattige lande til at hjælpe med at standse ulovlig indvandring i EU. Det mener EU's justits- og integrationsministre, der torsdag diskuterede problemerne med illegal indvandring.

Europa skal tage både pisk og gulerod i brug for at pressefattige lande til at hjælpe med at standse ulovlig indvandring iEU. Det mener EU's justits- og integrationsministre, der torsdagdiskuterede problemerne med illegal indvandring.

Et af de centrale spørgsmål i diskussionen er, hvordan EU kanlægge pres på lande, som ikke er samarbejdsvillige i forsøget på atstandse trafikken af illegale immigranter fra Den Tredje Verden medkurs mod det rige EU.

Det er især de nordafrikanske lande, der leverer strømmen afillegale indvandrere. På mandag skal EU´s udenrigsministre nå tilenighed om, hvordan strømmen skal stoppes.

Ifølge Danmarks integrationsminister, Bertel Haarder bliver dertale om en "afbalanceret" løsning, der ikke økonomisk straffer delande, som er vrangvillige over for EU.

- Det er vigtigt at undgå den primitive fortolkning, som lyder:"Hvis I ikke vil tage jeres egne borgere tilbage, så skærer vi ibistanden til jer, siger Bertel Haarder.

Bertel Haarder forventer, at EU-landene vil arbejde forklausuler om, at disse lande skal deltage aktivt i bekæmpelsen afillegal indvandring, menneskesmugling og anden alvorligkriminalitet.

Facebook
Twitter