EU vil undersøge kommissær-skattesnyd

EU-Kommissionen afviser at tale om sanktioner eller opstramninger før alle fakta i lækagen om skattely i Bahamas er opklaret.

Neelie Kroes, tidligere konkurrencekommissær, er nævnt i de lækkede dokumenter om skattely i Bahamas. (Foto: JOHN THYS © Scanpix)

EU-Kommissionen beklager meget, at en tidligere kommissærs navn er dukket op i endnu en omfattende lækage, der afslører skattely i Bahamas.

Men samtidig afvises det, at der kan gøres mere ved sagen lige nu. I hvert fald ikke før alle aspekter er blevet klarlagt.

I de lækkede dokumenter fremgår det, at tidligere konkurrencekommissær Neelie Kroes har været registreret som direktør for et selskab i Bahamas, uden at have oplyst det.

- Lad mig fastslå det åbenlyse. Vi var ikke klar over dette. Vi stoler på det, vores kommissærer fortæller os, lyder det fra den officielle talsmand for kommissionen.

Men der bliver ikke tale om eventuelle sanktioner mod Nellie Kroes, for eksempel at fratage hendes pension, før alle fakta i sagen er fuldstændig klarlagt, siger han.

EU-præsident, Jean-Claude Juncker, vil nu tage kontakt til Neelie Kroes for at skabe klarhed over situationen. Når alle fakta er på bordet, vil vi tage stilling til næste skridt, siger han.

- Men lad mig sige, at vi i forvejen har nogle af de strengeste etiske regler for vores kommissærer. Vi har ikke en hemmelig EU-polititjeneste, der kan sendes til Bahamas eller for den sags skyld andre steder i verden, siger han.

/ritzau/