Eurogruppemøde slut uden nogen græsk løsning

Eurogruppens møde, der skulle have forberedt eurotopmødet sent mandag i Bruxelles, er endt uden nogen løsning.

Eurogruppens møde, der skulle have forberedt eurotopmødet sent mandag i Bruxelles, er endt uden nogen løsning. (Foto: Francois Lenoir © Scanpix)

Eurogruppens møde i Bruxelles er mandag eftermiddag slut uden nogen løsning på den græske gældskrise.Det tweeter den finske finansminister, Alexander Stub, fra mødelokalet.https://twitter.com/alexstubb/status/612962503862169600Eurogruppen er sammenslutningen af finansministre i eurozonen samt repræsentanter for Europa-Kommission og Den Europæiske Centralbank.Og dagens møde skulle have fungeret som forberedelse til de 19 eurolandes topmøde i Bruxelles mandag aften, hvor stats- og regeringscheferne mødes.

Arbejder med de græske forslagArbejdet på at løse den græske gældskrise vil nu fortsætte, og i første omgang vil de tre institutioner - EU-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond - bedømme nye græske forslag.EU-Kommissionens næstformand med ansvar for euroen, Valdis Dombrovskis, hilser på Twitter nye græske forslag til at løse gældskrisen velkommen. - Grækenlands forslag er et velkomment skridt på vejen, men der er brug for yderligere arbejde med institutionerne. Eurogruppen mødes igen denne uge. Vi har brug for en aftale i løbet af de kommende dage, skriver han.https://twitter.com/VDombrovskis/status/612964990774067200Støtteprogram stopper om en ugeDet nuværende internationale støtteprogram for Grækenland udløber 30. juni.Samme dag skal de gældsplagede grækere betale 1,5 milliarder euro til Den Internationale Valutafond. Det kan de næppe uden en aftale med kreditorerne, som kan udløse flere penge til den græske statskasse.DR Nyheder

Facebook
Twitter