Europa døjer med sne - mere er på vej

Store dele af Europa døjer med meget sne, og mere er på vej. Tyskerne opfordres til at hamstre mad, så de kan klare sig nogle dage.

Hele Europa døjer med store snemængder. Her kæmper flere for at få en genstridig bil i gang i Tyskland. (Foto: Danny Gohlke © Scanpix)

Store snemængder og frysende temperaturer lammer store dele af Europa. Fly-, tog- og biltraffik er ramt, og flere sportsbegivenheder er aflyst på grund af sne. Og mere sne er på vej.

Tyskerne opfordres til at hamstre nok mad og medicin til op til fire dage. Den tyske regering siger samtidig, at alle unødvendige rejser bør undgås.

Trafikken på A5 landevejen mellem Tyskland og Frankrig er lammet, efter at fransk politi lukkede grænsevejen på grund af store snemængder, oplyste det tyske færdselspoliti.

Rationerer gas

Storbritannien, der er ramt af det værste vintervejr i tre årtier, har rationeret gasleverancerne til industrien for at spare på de stærkt reducerede forsyninger.

Store dele af landet oplever allerede frysende temperaturer, og mere snevejr er i vente i weekenden. Måske op til 20 centimeter.

Vejret fik også konsekvenser for weekendens sportskampe. Fem kampe i den engelske Premier League blev aflyst. Det samme gjorde fem ud af seks rugbykampe, og i London blev den udendørs svømmehal i Hyde Park lukket for første gang i 140 år.

Fly og tog ramt af sne

Også flytrafikken blev ramt. I Londons Heathrow lufthavn arbejder de ansatte i døgndrift for at holde landingsbanerne fri for sne og is, men forsinkelser og aflysninger kan ikke undgås.

I Frankrig har myndighederne bedt luftfartsselskaberne om at reducere antallet af flyafgange fra Paris' Charles de Gaulle lufthavn med en fjerdedel og i Irland har lufthavnen i Dublin aflyst alle flyvninger på grund af sne.

Jernbaneforbindelsen mellem Storbritannien og Europa under Den Engelske Kanal kørte kun på to tredjedel af kapaciteten i weekenden på grund af det dårlige vejr, og også i Frankrig er der store forsinkelser i togdriften.