Europa kan slå sin varmerekord fra 1977 i dag

I dele af Spanien og Portugal kan temperaturerne overstige 48 grader. Turister advares mod det ekstreme vejr.

Det er ikke kun i Danmark, sommeren er varmere end normalt. Den europæiske varmerekord kan blive slået i dag. Arkivfoto: Henry Nicholls, Reuters. (Foto: HENRY NICHOLLS © Scanpix)

Den europæiske varmerekord fra 1977 kan blive slået inden for det næste døgn.

Den gang målte man 48 grader i den græske hovedstad, Athen. Torsdag kan temperaturerne nå over 48 grader i Spanien og Portugal.

Sådan lyder prognosen fra Storbritanniens meteorologiske tjeneste, The Met Office, ifølge flere britiske medier.

Vejrtjenesten advarer feriegæster med kurs mod Sydeuropa om at tage deres forholdsregler i det "ekstreme vejr", hvor temperaturerne torsdag og fredag kan nå op på sidst i 40'erne.

Udsatte turister, herunder ældre og små børn, rådes til at holde sig ude af solen, mens andre anbefales at bruge en solcreme med en høj faktor og holde sig hydreret.

Meteorolog fra The Met Office Marco Petagna fortæller til avisen The Standard, at Den Iberiske Halvø og den portugisiske region Algarve kan blive ramt af de højeste temperaturer i 41 år.

- Spaniens varmerekord er 47,3 grader og Portugals er 47,4 grader. Men disse rekorder kan meget vel blive slået, siger meteorolog hos Sky News Isobel Lang.

- Det er muligt, at man i de indre områder af Portugal og i de sydlige bakkedale i Spanien kan nå over 48 grader, tilføjer hun.

I Danmark har sommeren 2018 allerede sat sin første rekord.

Således endte juli som den mest solrige juli, Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) nogensinde har målt.

/ritzau/

Hvis du er i Spanien eller Portugal i områder, hvor temperaturerne er ekstremt høje, vil vi gerne høre om din oplevelse med varmen. Kontakt os på nsan@dr.dk.

Facebook
Twitter