Europa ramt af lastbilangreb fire gange

OVERBLIK På mindre end et år har Europa været ramt af fire angreb, hvor køretøjer er blevet brugt som våben.

De seneste ti måneder har Europa fire gange set tonstunge lastbiler og almindelige køretøjer blive forvandlet til dødbringende køretøjer, der med forsæt bliver brugt til angreb på uskyldige mennesker.

Senest i går eftermiddag, da en formodet terrorist stjal en lastbil i indre Stockholm og kørte den igennem menneskemængden på hovedgaden.

14. juli 2016: Nice Frankrig

På Bastilledagen i Nice kører en mand en stjålet lastbil gennem menneskehavet, der nyder fyrværkeriet på strandpromenaden. 86 personer bliver dræbt, og flere end 300 bliver såret. Den 31-årige gerningsmand bliver skudt af politiet. Myndighederne betragter angrebet som terror.

(Foto: Grafik: Morten Fogde Christensen © DR Nyheder)

obs: Dødstallet er opjusteret til 86.

19. december 2016: Berlin, Tyskland

Det traditionsrige tyske julemarked er i gang i Berlin. En mand stjæler en lastbil, der pløjer ind i de julehandlende. Angrebet efterlader 12 mennesker døde, herunder den polske lastbilchauffør, der fik frarøvet til vogn. 49 personer blev kvæstet. Den formodede gerningsmand flygter og bliver dræbt af elitestyrker i Italien. Myndighederne anser angrebet for terror.

22. marts 2017: London, England

En 52-årig mand kører i høj fart en bil ind i gående på Westminster Bridge ved det britiske parlament Westminster i London. To bliver dræbt på stedet, og en tredje dør siden af sine kvæstelser. Omkring 50 blíver såret. Efter at have kørt bilen ind i et hegn, løber gerningsmanden gennem porten til parlamentet og stikker en politibetjent ihjel, inden han selv blev skudt og dræbt af politiet. De britiske myndigheder kalder angrebet for terror.

(© DR Nyheder)

07.04.2017: Stockholm, Sverige

En lastbilchauffør er ved at losse øl til en restaurant i indre Stockholm, da hans lastbil bliver stjålet. Kort tid efter kører den formodede gerningsmand lastbilen ned af Dronninggatan og ind i Åhléns varehus. Fire personer dør, og 15 personer kommer til skade. Svensk politi efterforsker angrebet som terror.

/DR Nyheder/