Europæiske ledere udtrykker solidaritet efter terror

En person er blevet halshugget i Frankrig, mens flere turister er blevet dræbt i Tunesien.

Den britiske premierminister David Cameron sender tanker til ofrene. (Foto: Alain Jocard © Scanpix)

De europæiske ledere udtrykker efter et topmøde i Bruxelles deres solidaritet med Frankrig og Tunesien, hvor der fredag har været terrorangreb, og flere har mistet livet.

- Disse lande er ofre, lyder det fra EU-kommissionsformand Jean-Claude Juncker på et pressemøde i Bruxelles efter anden dag af et topmøde.

EU-præsident Donald Tusk påpeger nødvendigheden af, at EU-landene under det ændrede sikkerhedsbillede investerer i deres forsvar.

Tanker til ofrene

Den britiske premierminister, David Cameron, skal ifølge nyhedsbureauet NTB diskutere terrortruslen senere fredag med det britiske kriseråd Cobra.

- Vores tanker går ud til alle ofrene, siger han efter topmødet og påpeger, at det er en trussel, som "vi alle" står overfor.

- Disse hændelser skete i Tunesien og Frankrig, men det kan ske alle steder, siger Cameron.

Terrorangrebet i Frankrig fandt sted mod en gasfabrik i den lille by Saint-Quentin-Fallavier 30 kilometer sydøst for Lyon fredag morgen. Her blev en mand blandt andet halshugget.

Frankrig præsident forlod topmøde

Den franske præsident, François Hollande, forlod topmødet tidligere for at rejse hjem til Frankrig.

- Det er et terrorangreb, der er ingen tvivl om det, lød det fra Hollande, inden han forlod Bruxelles.

I Tunesien er adskillige turister døde efter et angreb mod to turisthoteller i byen Sousse. Det seneste tal fra landets indenrigsministerium er 27, hvor flere skal være udenlandske turister.

Både Frankrig og Tunesien har været udsat for terrorangreb inden for de sidste halve år. I januar mistede 17 mennesker livet ved et terrorangreb på satiremagasinet Charlie Hedbo i Paris. I Tunesien blev 22 dræbt ved et angreb på Bardo-museet i marts.

/ritzau/

Facebook
Twitter