Europas flytrafik sner fast

Lufthavne i Storbritannien, Tyskland og Frankrig oplever masser af forsinkelser og aflysninger på grund af snefald.

Terminal 5 i Heathrow lufthavnen ved London er propfyldt med strandede passagerer.

Tusindvis af fly- og togafgange er aflyst rundt om i Europa på grund af store mængder af sne og is.

Derfor er tusinder strandet i lufthavne og på togstationer.

Julerejser i fareKun ganske få fly er i nat lettet fra Europas mest travle lufthavn Heathrow i London. Luftfartsselskabet British Airways advarer sine passagerer om, at de muligvis må droppe deres rejseplaner i julen.

Heathrow har advaret rejsende om, at de kan forvente kaos til efter juledag. En tredjedel af alle flyvninger forventes gennemført indtil i morgen tidlig.

- Vi har været her i kulden i det samme tøj siden fredag, fordi vi ikke har vintertøj med, når vi rejser til Australien. Det er klamt, siger 65-årige Marian Perkins, der er strandet i Heathrow, til nyhedsbureauet AFP.

Morgenfly blev på jordenPludseligt snefald skabte i går morges massive problemer i lufthavnen i Frankfurt. Lufthavnen melder om "betydelige forsinkelser og flyaflysninger", og fra omkring klokken fem her til morgen var det hverken muligt at gennemføre flyvninger eller landinger.

Først efter tre og en halv time kunne flyvningerne genoptages lidt før klokken ni, oplyser en talsmand for lufthavnen til nyhedsbureauet dpa.

Op imod 1000 midlertidige senge er blevet sat frem til de mange strandede passagerer, mens der arbejdes på at fjerne sne- og is fra start- og landingsbanerne.

Aflysninger i ParisCharles de Gaulle-lufthavnen i Paris måtte i går aflyse 30 procent af alle afgange, skriver cnn.com. Det samme var tilfældet i Orly-lufthavnen.

Eurostar-togforbindelserne mellem London, Bruxelles og Paris kører fortsat på stærkt begrænset kapacitet, og mange hundreder mennesker står fanget i lange køer.

I Holland er Schiphol-lufthavnen oppe på fuld kapacitet, mens der hersker kaos og forsinkelser i Bruxelles, hvor lufthavnen dog nu skulle have nok afisningsvæske.

Er du fanget i udlandet og forsøger at komme hjem til jul, hører vi meget gerne fra dig.

Send en mms med et billede, fra hvor du er, til 1212, skriv "n" i tekstfeltet, eller brug formularen herunder til at fortælle om dine oplevelser. Skriv gerne dit telefonnummer, hvis vi må ringe til dig.

Form: Fanget i udlandet