Terror i Bruxelles

Europol bekræfter forbindelse mellem angreb i Paris og Bruxelles

Mens jagten på en eller flere gerningsmænd fra angrebet i Bruxelles fortsætter, bekræfter chefen for Europol forbindelsen til angrebene i Paris i november.

Der er forbindelse med angrebene i Paris i november og tirsdagens terror i Bruxelles, siger chefen for Europol, Rob Wainwright. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Der er en forbindelse mellem det blodige angreb i Bruxelles i tirsdags og det der skete i Paris i november. Det bekræfter chefen for Europol, Rob Wainwright, ifølge The Guardian i BBC-radioprogrammet Today.

Onsdag fortalte en række belgiske medier, at der er fundet dna og fingeraftryk fra en af gerningsmændene fra Zaventem Lufthavnen på sprængstofbælter brugt i forbindelse med angrebene i Paris i november. Den forbindelse bekræfter Europol-chefen altså nu.

I samme radioprogram advarer Rob Wainwright om, at terrornetværket bag angrebene i Paris og Bruxelles er større end først antaget.

- Vi er bekymrede over, at det netværk, som vi er ved at afdække, er mere udbredt, end vi først frygtede, siger han.

Rob Wainwright kalder truslen fra terrornetværket den mest alvorlige i det seneste årti.

- Det truer ikke kun Frankrig og Belgien, men en række europæiske lande på samme tid, siger Europol-chefen.

Menneskejagt fortsætter

Europol og belgisk politi er i skrivende stund på jagt efter en formodet tredje gerningsmand fra lufthavnen, men Rob Wainwright vil ikke udtale sig om identiteten på manden, der på de billeder, som overvågningskamera fra lufthavnen har taget, er iklædt hvid jakke og bøllehat.

Torsdag morgen fortæller den franske avis Le Monde og Belgiens svar på DR, RTFB, at der kan have været flere gerningsmænd til tirsdagens angreb ved metrostationen Maelbeek.

Et overvågningskamera viser, at selvmordsbomberen Khalid El Bakraoui fulgtes med en mand kort før eksplosionen i metroen. Denne mand bar en stor taske og er nu eftersøgt.

Facebook
Twitter