Eurozone-ministre forventer nye forslag fra Grækenland

Den græske regering må nu fortolke, hvad det græske nej betyder i praksis, mener den finske finansminister.

Bolden ligger nu hos den græske regering, mener eurozonens finansministre. (Foto: IAN LANGSDON © Scanpix)

Eurozonens finansministre forventer nye forslag fra den græske regering, inden de i morgen klokken 13 går i gang med et eurogruppemøde, der skal forberede eurotopmødet om aftenen.

Det skriver eurogruppens formand, den hollandske finansminister Jeroen Dijsselbloem på Twitter. Han har hele tiden være imod at give grækerne bedre lånebetingelser, og han kalder det græske afstemningsresultat `meget beklageligt` for Grækenlands fremtid.

Finlands finansminister, Alexander Stubb, mener, at den nærmeste fremtid bliver meget svær for Grækenland, fordi det andet støtteprogram er udløbet, og det kan ikke forlænges.

- De får ikke pengene lettere

Det er nu op til den græske regering at fortolke, hvad resultatet betyder i praksis. Uanset hvad der kommer til at ske, vil det kræve omfattende reformer for at konsolidere landets økonomi, skriver Stubb.

Den slovakiske finansminister, Peter Kazimir, kalder det realistisk, at Grækenland må forlade eurozonen.

- Grækenlands afvisning af reformer kan ikke betyde, at de får penge lettere, skriver han på sin Twitter-profil.

Bolden ligger i Athen

D

en tyske udenrigsminister Franz Walter Steimeier er mere afdæmpet og nøjes med at tage de græske vælgeres nej til efterretning.

- Hvilke konsekvenser beslutningen får er i første omgang op til grækerne og derfor ligger bolden nu i Athen, siger han.

Belgiens finansminister Johan Van Overtveldt melder endnu blødere ud. Han nøjes med at sige, at nej'et `komplicerer tingene, men at døren stadig står åben når det handler om at genoptage forhandlingerne`.

/ritzau/

Facebook
Twitter