EU's Juncker er rasende på Grækenland

EU Kommissionens formand Jean-Claude Juncker buldrer mod den græske regering, som han beskylder for at lyve om EU-Kommissionens forslag.

EU Kommissionens formand Jean-Claude Juncker er rasende på Grækenlands ledere, som han blandt andet anklager for at lyve. (© Scanpix)

EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, har sendt en vred bredside mod Grækenlands regering.Regeringen i Athen, siger Juncker, fortæller ikke grækerne sandheden om de forslag, som Kommissionen har fremsat for at forsøge at hjælpe Grækenland ud af landets dybe gældsproblemer.- Jeg er ligeglad med den græske regering. Jeg bekymrer mig om det græske folk, siger Juncker på en pressekonference i Bruxelles.- Debatten i og uden for Grækenland ville være lettere, hvis den græske regering ville fortælle præcist, hvad Kommissionen egentlig foreslår. Jeg bebrejder regeringen for at fortælle den græske offentlighed noget, der ikke stemmer overens med det, jeg har fortalt den græske premierminister, siger han videre.

Kritiserer Grækenlands premierministerKommissionsformanden har på det seneste kritiseret den græske premierminister, Alexis Tsipras, efter at Juncker forgæves har forsøgt at komme tættere på den nye og uprøvede regeringschef i Athen.Tsipras fra det venstreorienterede Syriza vandt parlamentsvalget tidligere i år på løfter om at standse reformerne og spareprogrammerne, som de internationale kreditorer kræver af Grækenland til gengæld for de milliardstore kriselån.

Foreslår nedskæringer På pressemødet fastslår Juncker, at EU-kommissionen ikke går ind for, at den græske moms skal hæves på medicin og strøm.Derimod har Kommissionen foreslået måder til at forbedre det græske budget, herunder moderate nedskæringer i forsvarsudgifterne.Tidligere tirsdag sagde Tsipras, at Kommissionen foreslår at øge momsen med 10 procentpoint på strøm.Den græske sundhedsminister har sagt, at han ikke ønsker at hæve momsen på medicin./ritzau/Reuters

Facebook
Twitter