EU's vagthund renser nettet for 11.000 ekstreme beskeder

Et år efter oprettelsen af et såkaldt internetpoliti har Europol slettet ekstremt indhold fra 31 hjemmesider.

Rob Wainwright, chef for Europol, kalder overvågningen af internettet for indhold med ekstremt indhold for en succes. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Det europæiske politisamarbejde, Europol, har det seneste år behandlet mere end 11.000 beskeder på internettet, fremgår det af en ny rapport.

Beskederne bestod af voldeligt, ekstremistisk indhold og stammer fra 31 hjemmesider på otte forskellige sprog. I alt 91,4 procent er blevet fuldstændigt fjernet fra internettet.

Det er et år siden, at Europol satte et nyt initiativ i søen - et såkaldt Internet Referral Unit (IRU) - der havde til formål at overvåge internettet for indhold med ekstremt indhold.

Og ifølge Europol-direktør Rob Wainwright har tiltaget været en succes.

- IRU har vist sig at være et succesfuldt tiltag med det formål at reducere terrorpropaganda og ekstremistisk indhold, siger Rob Wainwright i en pressemeddelelse.

- Et meget konstruktivt samarbejde med private firmaer og aktører inden for sociale medier har hjulpet Europol til at give et stærkt svar på det her problem, der påvirker friheden og sikkerheden på internettet, lyder det fra direktøren.

Idéen med tiltaget har i særlig grad været at fokusere på ekstremistisk propaganda, der bliver udgivet i forbindelse med højt profilerede angreb.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk