Tema Krigen i Syrien

Evakuering af Aleppo er udskudt - hvorfor vides ikke

Evakueringen af det østlige Aleppo i Syrien skulle være gået i gang, men endnu har ingen forladt byen.

Tidligt i morges skulle evakueringen fra det østlige Aleppo i Syrien være gået i gang, men ingen er endnu kommet ud af byen, oplyser Reuters. (Foto: Abdalrhman Ismail © Scanpix)

Den planlagte evakuering af de oprørskontrollerede områder i det østlige Aleppo er af ukendte årsager udsat, oplyser overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder ifølge Reuters.

De første evakueringer skulle være gennemført klokken 5 lokal tid, men ingen har endnu forladt byen. Et vidne fortæller Reuters, at busserne, der skulle stå for evakueringen, kørte ind i det østlige Aleppo klokken 6.15.

Ifølge det regeringskritiske medie Orient TV vil evakueringen muligvis blive udsat til torsdag, og talsmænd for de syriske oprørere oplyser, at våbenhvilen stadig gælder, selv om evakueringen er udsat.

I går indgik Rusland, Tyrkiet, det syriske styre og forskellige oprørsgrupper en aftale om tilbagetrækning af de sidste oprørere fra byen.

- Vi blev i FN's sikkerhedsråd informeret af den russiske ambassadør om, at de var nået frem til en aftale, sagde FN's udsending i Syrien, Staffan de Mistura, efter det ekstraordinære møde i sikkerhedsrådet.

- Vi vil gerne være tilstede, når evakueringen af de civile finder sted, konstaterede han.

Aleppo er nu under fuld kontrol af den syriske regeringshær efter mere end fire år, hvor den har været delt i et regerings-kontrolleret vest og et oprørs-kontrolleret øst.

De omkring 50.000 civile, som endnu er tilbage i den østlige del af byen lider store tab.

/DR Nyheder/