Tema Krigen i Syrien

Evakuering i Aleppo er indstillet efter eksplosion

Evakuering af civile og oprørere fra det østlige Aleppo er stoppet, efter vidne hørte eksplosion.

Siden i går er omkring 6000 mennesker blevet evakueret fra det østlige Aleppo. (Foto: George Ourfalian © Scanpix)

Det er endnu ikke klart, præcis hvad der ligger til grund for, at evakueringen nu er indstillet.

En syrisk sikkerhedskilde, som har været til stede under evakueringen, oplyser til Reuters, at evakueringen er indstillet grundet "forhindringer".

Syrisk stats-TV rapporterer, at oprørerne ikke har afholdt deres del af aftalen om at tillade evakuering af byerne al-Fuah og Kefraya. På den anden side anklager oprørerne styret for ikke at overholde aftalen.

Samtidig har et øjenvidne oplyst, at han hørte mindst fire eksplosioner fra et sted, hvor busserne er kørt afsted fra.

Den Internationale Røde Kors Komite har indtrængende opfordret alle parter i Aleppo om at genoptage evakueringen af sårede og civile fra den østlige del af byen.

Organisationer bedt om at gå

Nødhjælpsorganisationer og køretøjer har fået at vide, at de skal forlade området - angiveligt uden en forklaring. Det fortæller Verdenssundhedsorganisationen, WHO, til Reuters.

- Jeg antager, at beskeden om at indstille evakueringen kom fra russerne, som overvåger området, siger Elizabeth Hoff, repræsentant for WHO i Syrien.

Elizabeth Hoff håber, at indstillingen af evakueringen kun er midlertidig og kan genoptages inden længe.

- Det her er en stor bekymring for os, for vi ved, at folk er desperate efter at komme ud derfra, siger hun i følge Reuters.

Længe ventet aftale

Evakueringen af civile og oprørere i den lille lomme af Aleppo har ellers været længe ventet. I går startede den så, og omkring 6000 mennesker, hvoraf cirka 3000 er oprørere, er på nuværende tidspunkt blevet evakueret.