Exit poll indikerer: Tilbagegang for Front National ved regionalvalg

Det højreorienterede franske parti Front National går tilbage i anden runde af regionalvalg, viser exit poll.

Søndag blev første runde afholdt, hvor Marine Le Pens parti, Front National, stod til at blive Frankrigs største parti. Ved anden valgrunde er partiet dog gået tilbage, viser exit poll. (Foto: © OLIVIER HOSLET, Scanpix)

Det højreorienterede franske parti Front National ser ud til at få en røffel af vælgerne ved anden valgrunde af det franske regionalvalg.

Ved første valgrunde var partiet med næsten 30 procent af stemmerne Frankrigs største parti og vandt i seks ud af 13 regioner.

Men ifølge flere medier viser en exit poll, at Front National står til at blive det tredjestørste parti efter Nicolas Sarkozys centrum-højre republikanske parti og de regerende socialister.

I det nordlige Frankrig – i regionen Nord-Pas-de-Calais omkring havnebyen Calais – fik partiets leder, Marine le Pen, ved første valgrunde 40 procent af stemmerne, mens den nærmeste konkurrent, den konservative kandidat Xavier Bertrand kun fik lige knap 25 procent af stemmerne.

Og i den sydlige region Provence Alpes cote d'Azur fik Marine le Pens niece, den kun 26-årige Marion Marechal le Pen, også 40 procent af stemmerne i første valgrunde.

https://twitter.com/OleRyborg/status/676115634216935428

Men ifølge BBC - og DR-korrespondent Ole Ryborg - ser ingen af de to stemmeslugere ud til at blive valgt.

Xavier Bertrand har allerede kaldt resultatet "en sejr for politiske partier. Det er en sejr for norden, det er sejr for mænd og kvinder i Nord-Pas-de-Calais-Picardie."

Socialisterne havde trukket sig fra anden valgrunde i Nord-Pas-de-Calais-Picardie for at give det republikanske parti de bedst mulige chancer for at slå Front National.

Seks millioner mennesker bor i Nord-Pas-de-Calais-Picardie-regionen.