Facebook kan snart svare på spørgsmål

En ny søgefunktion betyder, at brugerne af Facebook snart kan få svar på helt konkrete spørgsmål om deres venner.

Facebook indfører nu en ny søgefunktion. Det fortalte stifter Mark Zuckerberg op et pressemøde tirsdag, (Foto: ROBERT GALBRAITH © Scanpix)

Facebook havde tirsdag indkaldt til pressemøde. På forhånd havde firmaet bag det sociale netværk fortalt, at man ville fortælle en stor nyhed.

Nyheden er, at der bliver indført en ny søgefunktion på Facebook - kaldet "graphsearch". Den giver brugerne mulighed for at få præcise svar på spørgsmål. Andre søgemaskiner, som Google, giver kun brugerne links.

For eksempel kan man i fremtiden bede Facebook om at give præcise svar på, hvor mange venner, man har i bestemte byer.

Men man vil også kunne få svar på spørgsmål om hvilke restauranter, feriemål eller tøjbutikker ens venner har besøgt.

Målrettede annoncer

Lars Damgaard Nielsen er DR Nyheders redaktør for sociale medier. Han ser Facebooks nye søgefunktion som et klart forsøg på at kunne konkurrere med google.

- Der er ingen tvivl om, at Facebook vil ind på det kerneområde for søgning på internettet, som Google sidder på lige nu, siger Lars Damgaard Nielsen.

Men ifølge redaktøren vil den nye søgefunktion også få meget stor betydning for den måde, som virksomheder kan annoncere på Facebook.

- Annonceringen på Facebook har tidligere været lidt præget af tilfældigheder. Annoncører har forsøgt at få dig til at få lyst til at købe noget. Med den nye søgefunktion vil Facebook potentielt kunne præsentere dig for annoncer når du søger efter noget du har brug for, siger Lars Damgaard Nielsen.

Han fortsætter:

- Det er lidt det samme som sker på Google. Ofte når du søger der, er det fordi du leder efter et produkt du planlægger at købe."

Lettere at finde gammelt indhold

Groft sagt kan man sige, at Facebook med "graphsearch" nu gør det muligt, at lave konkrete søgninger efter al den information, som ligger på Facebook.

- Det betyder, at det bliver meget lettere at finde data frem om ens venner. Også selv om det ligger flere år tilbage. Det skal man være opmærksom på som bruger, siger Lars Damgaard Nielsen.

Søgefunktionen vil blive indført på engelsk i løbet af kort tid, mens de danske brugere af Facebook formentlig må vente lidt længere på af bruge "graphsearch.

Den nye søgefunktion er blandt andet lavet af den danske IT-ekspert Lars Rasmussen.

Han har tidligere stået bag udviklingen af Google Maps.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk