Facebook lukker for 'farlige' personer fra det ekstreme højre

Alex Jones og Milo Yiannopoulos er blandt dem, som har fået lukket deres profiler.

Radioværten Alex Jones og hans medieselskab Infowars er blevet smidt helt ud af Facebook. (Foto: Lucas Jackson © Scanpix)

En række profiler på den yderste højrefløj i USA er ikke længere velkomne på det sociale medie Facebook og Instagram, som Facebook ejer.

Radioværten og konspirationsteoretikeren Alex Jones, provokatøren Milo Yiannopoulos og den sorte nationalist Louis Farrakhan fra bevægelsen Nation of Islam er blandt dem, som er blevet "permanent udelukket" fra Facebooks platforme.

Det oplyser selskabet i en meddelelse, skriver Washington Post.

Facebook har fjernet de berørte personers profiler, samt fan-sider og grupper, som har forbindelse til dem. Det samme gælder organisationen Infowars, som Alex Jones står bag.

"Farlige"

Udelukkelsen kommer, efter Facebook har gennemgået det indhold, som personerne tidligere har delt på mediet - samt deres aktiviteter uden for Facebook.

På den baggrund har selskabet konkluderet, at de berørte har forbrudt sig mod mediets regler mod farlige individer og organisationer, skriver The Verge.

Facebook og andre store sociale medier har tidligere afholdt sig fra smide kontroversielle personer ud af deres platforme permanent.

Men i den seneste tid har Facebook signaleret, at man vil følge en hårdere linje over for især hvide nationalister.

Mød Milo Yiannopoulos i videoen:

Sammensværgelser

Blandt de udelukkende højreekstremister finder man også politikeren Paul Nehlen, youtuberen Paul Joseph Watson og aktivisten Laura Loomer.

Den kendste af de ramte personer er dog formentlig radioværten Alex Jones.

Han stiftede i 1999 medieselskabet Infowars. Siden da har han opbygget et stort publikum til sine radioprogrammer og hjemmeside.

Her har Jones fremført, at terrorangrebene 11. september 2001 i New York og Washington var orkestreret af den amerikanske regering selv.

Alex Jones har også hævdet, at et skyderi på skolen Sandy Hook i 2012 var et skuespil opført af venstreorienterede grupper for at fremme strammere regler for kontrol med våben.

Alex Jones blev sidste år udelukket permanent fra Twitter, ligesom han i forvejen var suspenderet fra Facebook.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter