Facebook for NGO'er på vej

Et nyt socialt netværk skal skabe forbindelse mellem NGO'er og de folk, der gerne vil hjælpe. En af medstifterne bag Facebook står bag.

Et nyt socialt netværk er på vej, hvor du kan blive venner med din yndlings-NGO. (© Colourbox)

Log ind, søg efter den organisation, du synes, er spændende, og støt den.

En ny hjemmeside skal danne grundlag for et socialt netværk mellem organisationer og de mennesker, som gerne vil støtte dem.

Chris Hughes, som er en af medstifterne af Facebook, og som ledede Barack Obamas valgkampagne på nettet, står bag. Netværket Jumo er under udvikling men har allerede sloganet:

- Vi forbinder folk, der vil forandre verden.

Inspireret af Haiti

Chris Hughes fik idéen til Jumo i forbindelse med jordskævskatastrofen i Haiti. Der er blevet indsamlet 7,4 mia. kroner til hjælp for ofrene, hvoraf 120 mio. blev indsamlet via sms.

Ifølge Hughes var katastrofen et bevis på, at folk gerne vil hjælpe. Men den viste også, at kommunikationen under en krise ikke fungerer optimalt.

Netværk der gør det nemt at handle

Med Jumo vil Chris Hughes skabe et længerevarende og bæredygtigt forhold mellem personer og NGO'er, der arbejder med at gøre en forskel.

- Vi mener, at det er vigtigt, at gøre det nemt for almindelige personer at handle, sagde Chris Hughes.

Han fremlagde sin idé ved et topmøde i New York, hvor lovende ledere i mediebranchen diskuterer, hvordan nye medier kan være med til at løse nogle af verdens udfordringer.