Facebook sletter indlæg fra Norges statsminister med historisk Vietnam-billede

Norges statsminister Erna Solberg mener, det er beklageligt, at Facebook redigerer vores fælles historie. Kulturminister indkalder til møde.

Det er dette historiske billede, som viser ni år gamle Kim Phuc og andre forbrændte vietnamesiske børn efter et napalm-angreb under Vietnamkrigen i 1972, som Facebook reagerer på.

Efter at Aftenposten fik fjernet sit indlæg med det ikoniske billede fra Vietnamkrigen, hvor den ni år gamle Kim Phuc kommer løbende nøgen efter et napalm-angreb, valgte Norges statsminister Erna Solberg at lægge billedet ud på sin Facebookprofil.

Men indlægget er nu blevet fjernet. Det skriver Aftenposten.

I en sms til den norske avis skriver statsministeren, at det er "yderst beklageligt", at Facebook har fjernet hendes indlæg.

- Det, de gør ved at fjerne denne type billeder, uanset gode hensigter, er at redigere vor fælles historie. Jeg ønsker, at børn i vores tid også skal have mulighed for at se og lære historiske fejl og hændelser. Det er vigtigt, skriver hun.

Norges statsminister Erna Solberg. (Foto: NTB Scanpix © Scanpix)

- Jeg håber, at Facebook benytter denne anledning til at gennemgå sin redigeringspolitik og tager det ansvar, som et stort selskab, der forvalter en bred kommunikationsplatform, bør tage, fortsætter hun.

Den norske statsminister er ikke den eneste, der har fået slettet sit indlæg med det historiske billede. Det samme er sket for andre regeringsmedlemmer.

Sagen har fået kulturminister Linda Hofstad Helleland til at indkalde til et møde med norske redaktører og Facebook, hvor de skal diskutere ytringsfrihed.

Det historiske pressebillede er taget af fotografen Nick Ut og viser Kim Phuc og andre forbrændte vietnamesiske børn på flugt fra napalm-angrebene under Vietnamkrigen i 1972. Pigen er nøgen på billedet, fordi hun har taget sit brændende tøj af, hvilket er Facebooks argument for at fjerne indlægget.

Facebook
Twitter