Facebook strammer Live-regler efter angreb i Christchurch

I dag mødes blandt andre Frankrigs præsident og New Zealands premierminister for at diskutere onlinevold.

New Zealands premierminister, Jacinda Ardern og Frankrigs præsident, Emmanuel Macron i forud for topmødet om deling af ekstremistisk indhold online. (Foto: © AFP / Alain Jocard, Ritzau Scanpix)

Facebook vil stramme sine regler for funktionen Facebook Live, hvor brugere kan vise videoindhold direkte på det sociale medie.

Det oplyser Facebook i en pressemeddelelse.

Udmeldingen kommer, før en række verdensledere i dag mødes i Paris for at diskutere deling af voldeligt og ekstremistisk indhold på sociale medier.

Blandt de deltagende er Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, og New Zealands premierminister, Jacinda Ardern.

Sidstnævnte er gået hårdt ind i kampen om at dæmme op for onlinevold.

Angreb blev sendt på Facebook

Årsagen er et angreb på to moskéer i den newzealandske by Christchurch. 51 personer blev dræbt i angrebet, som blev delvist transmitteret på Facebook.

- Efter de forfærdelige terrorangreb i New Zealand har vi kigget på, hvad vi kan gøre for at forhindre vores ydelser i at blive brugt til at forårsage skade eller sprede had, siger Facebooks vicepræsident, Guy Rosen.

Han oplyser, at folk fremover vil få forbud mod at benytte sig af Facebook Live i en given periode, hvis de overtræder nogle af Facebooks regler.

- For eksempel vil en person, der deler et link til en udtalelse fra en terrorgruppe uden kontekst, blive blokeret fra at benytte sig af Live i en given periode, lyder det fra Facebooks vicepræsident.

'Et skridt i den rigtige retning'

New Zealands premierminister mener, at tiltaget er et skridt i den rigtige retning i forhold til initiativet "Christchurch Call".

- Facebooks beslutning om at lægge begrænsninger på livestreaming er et godt første skridt i forhold til at forhindre, at det bruges som et værktøj af terrorister. Det viser, at "Christchurch Call" virker, siger Jacinda Ardern.

Teknologigiganter som Facebook, Google, Microsoft og Twitter deltager alle i onsdagens topmøde i den franske hovedstad.

/ritzau/Reuters