Facebook tjener flere penge end ventet

Opgørelser fra investeringsbanken Goldman Sachs viser, at Facebook tjente 2 milliarder kroner på ni måneder i 2010.

Facebook har omsat for 6,9 milliarder kroner i de første ni måneder af 2010. (© Colourbox)

Det sociale netværk Facebook tjener flere penge end analytikere har ventet. Helt præcist har selskabet tjent to milliarder kroner i de første ni måneder af 2010.

Det kan betyde, at virksomheden allerede i år bliver nødt til at offentliggøre finansielle oplysninger i stil med et børsnoteret selskab, da private investorer vil stå i kø for at blive del af ejerkredsen. Sådan skriver investeringsbanken Goldman Sachs.

Den amerikanske bank har for få dage siden investeret 2,6 milliarder kroner i Facebook og fastsat selskabets værdi til 287 milliarder kroner. Facebooks nøgletal er sluppet ud, fordi Goldman Sachs har uddelt et investeringsprospekt til en række velhavende kunder.

Omsætning på 6,9 milliarder kroner

Det fremgår af dokumentet, at Facebook har omsat for 6,9 milliarder kroner i de første ni måneder af 2010, siger en kilde som har modtaget investeringsprospektet fra Goldman Sachs.

Banken vil sælge for 8,6 milliarder kroner i ikke-offentligt udbudte værdipapirer i Facebook.

Ryan Jacob, investeringsekspert hos Jacob Internet Fund, siger, at Facebooks værdifastsættelse er høj, men at nøgletallene bekræfter selskabets potentiale.

- Det viser, at disse forretninger kan generere profitter på 30-40 procent, siger han og tilføjer: "De tjente sikkert mindst 2,9 milliarder kroner i 2010."

FacebookTwitter