Fængselsdirektør degraderet efter milliardærs selvmord

Efter Epstein begik selvmord i sin fængselscelle, er den øverste direktør blevet fjernet.

Jeffrey Epstein var anklaget for sexovergreb mod mindreårige og menneskehandel med piger ned til 14 år. (Foto: Handout . © Scanpix)

Sagen om den pædofilianklagede Jeffrey Epsteins selvmord får nu konsekvenser for den øverste chef for det amerikanske fængselsvæsen.

Hugh Hurwitz blev i dag tvunget til at stoppe som direktør for fængselsvæsnet og flyttet til en anden stilling, efter det de seneste dage er blevet afdækket, hvordan personalet i det underbemandede fængsel Metropolitan Correctional Center i New York ikke var i stand til at forhindre Epsteins selvmord for lidt over en uge siden.

Det skriver den amerikanske justitsminister, William P. Barr, i en pressemeddelelse.

Epstein tog livet af sig i sin celle 10. august, selvom han skulle have været under særlig overvågning, fordi han tidligere havde forsøgt selvmord.

Ifølge New York Times' oplysninger var Epstein indsat på et af fængslets mest sikrede afdelinger, og ifølge foreskrifterne skulle vagter have tjekket hans tilstand hver halve time døgnet rundt. Avisen har også beskrevet, at en selvmordstruet indsat, der netop er blevet fjernet fra særligt opsyn, ifølge foreskrifterne skal have en cellekammerat og ikke må sidde inde alene. Men Epstein havde ingen cellekammerat.

Trump giver liv til konspirationer

FBI og det amerikanske justitsministerie har indledt en undersøgelse af selvmordet, og imens florerer konspirationsteorierne i de amerikanske medier.

For var det en tilfældighed, at Epstein døde før retssagen?

Inden sin død afventede han en retssag om seksuelle overgreb mod mindreårige og menneskehandel med piger ned til 14 år. Han havde tætte bånd med kendisser og politikere som præsident Donald Trump og tidligere præsident Bill Clinton.

Og netop forbindelsen mellem Epstein og Clinton har givet næring til højrefløjskonspirationsteoretikere, der har spekuleret i, om ekspræsidentparret Bill og Hillary Clinton skulle have haft en finger med i Epsteins død for at skjule noget.

Donald Trump selv har givet liv til rygterne, blandt andet ved at kæde Clinton sammen med Jeffrey Epsteins private ø, Little St. James, hvor en stor del af de seksuelle overgreb på mindreårige angiveligt har fundet sted.

- Det spørgsmål, I bør stille er: Har Clinton været på øen? Jeg har aldrig været der. Hvis I finder ud af, om Clinton har været der, vil I vide meget, sagde han sidste uge til et pressemøde.

Facebook
Twitter