Fængselsstraf for brand i Mont Blanc-tunnelen

Direktøren for Mont Blanc-tunnelen er blevet kendt skyldig i manddrab i forbindelse med en tunnelbrand i 1999, som kostede 39 mennesker livet. Direktøren skal seks måneder i fængsel. En lastbilchauffør er også blevet kendt skyldig, men fik en betinget dom.

En fransk domstol har erklæret direktøren for MontBlanc-tunnelen og en belgisk lastbilchauffør skyldige i manddrab iforbindelse med en voldsom brand i Mont Blanc-tunnelen i 1999.Branden kostede 39 mennesker livet.

Direktøren fik seks måneders ubetinget fængsel, mens en belgiskelastbilchauffør, fik fire måneders betinget fængsel.

Lastbilchaufføren var fører af det Volvo-lastbiltog, der udløsteden voldsomme brand i tunnelen.

Volvo ikke ansvarlig

Retten mente til gengæld ikke at Volvo-fabrikkerne har nogen skyldi sagen.

En tidligere direktør hos den franske tunneloperatør, ogborgmesteren i byen Chamonix fik betingede fængselsdomme og hver enbøde på 15.000 euro for deres skyld i branden.

Hensigten med retssagen har været at få fastslået, hvem derkunne drages til ansvar for den fatale brand i tunnellen mellemFrankrig og Italien den 24. marts 1999.

Tre døgn at slukke branden

Den belgiske chaufførs lastbiltog begyndte pludselig at brændehalvvejs inde i den 11 kilometer lange tunnel gennem Alperne.

Branden i lastbilen bredte sig. Det tog de udkommanderedebrandfolk tre dage at få bugt med ilden.

Mont Blanc-tunnelen var lukket i tre år efter branden. Den vargenstand for en gennemgribende renovering med datastyretrøgalarmeringsudstyr, ekstra sikkerhedslommer og en parallelflugtvej.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter